به گزارش sepi ، شاید کمتر صنعتی را بتوان در دنیا یافت که تأثیرگذاری آن بر صنایع دیگر همانند صنعت چاپ باشد. نقش صنعت چاپ به عنوان یک صنعت مادر و پیشران تولید در بین کلیه صنایع پذیرفته شده و شناخته شده است. نقش این صنعت در کشورمان ایران نیز در بین کلیه صنایع مشهود و مورد توجه است.
صنعت چاپ در رشد تولید ناخالص ملی جزو پنج صنعت اول و از اثرگذارترین صنایع است. در ایران اما این صنعت همواره از مشکلات ریز و درشت رنج برده است، زمانی نبود متولی مشخص و درست برای این صنعت سرچشمه مشکلات بود، زمانی دیکر فرسوده بودن ناوگان و حالا کمبود مواد اولیه، گرانی ارز و نداشتن یک اتحادیه صنفی منسجم.
این روزها نیز که تمامی صنایع کشور از شیوع کرونا در جامعه متضرر شده اند، چاپ که در سال های گذشته نیز صنعتی با چهره ای رنگ پریده بود ، بیمارگونه تر به فعالیت خود ادامه می دهد و مشکلاتش بیشتر و بیشتر شده اند.
برخی فعالان این صنعت در ماه های اخیر در رسانه ها با اعلام خبرهایی چون تعدیل نیروی گسترده، فروش دستگاه های چاپ به دلیل جبران خسارات ، نبود سفارشات چاپی ، ضررهای اقتصادی ناشی از تعطیلی های کرونایی و … هشدارهایی را درباره ادامه این صنعت در ایران مطرح کرده اند، برای بررسی وضعیت فعلی صنعت چاپ به سراغ بابک عابدینی عضو هیئت مدیره اتجادیه چاپخانه داران تهران و رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ رفته ایم. عابدینی وضعیت صنعت چاپ در سال های پیش رو را اصلا مناسب نمی داند و می گوید: در روزگاری هستیم که حجم سفارشات بالاست اما دستمان برای عمل به این سفارشات خالی.
عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران می گوید: سفارشات چاپ و بسته بندی چه داخل و چه از خارج از کشور بسیار است، اما متغییر بودن قیمت ارز و گرانی مواد اولیه دست ما را بسته است.