اخباراخبار کاغذ و مقوا

مهم‌ترین مشکل تولیدکنندگان، تأمین مواد اولیه است.

رفع تحریم‌ها زمان بر و پیچیده است، اما نباید از یاد ببریم که در بلندمدت چاره‌ای جز رفع تحریم‌ها نیست

به گزارش سپی و به نقل از صنایع سلولزی ایران، هرویک یاریجانیان، در پانزدهمین جلسه این کمیسیون افزود: این مشکلات موجب شده صنعتگران و تولیدکنندگان حتی نتوانند از ظرفیت‌های موجود استفاده کنند و صاحبان بنگاه‌های تولیدی با نصف ظرفیت یا حتی کمتر از آن، کارشان را پیش می‌برند.
به گفته وی، در شرایطی که تولیدکنندگان با قطعی مکرر برق مواجه هستند و ناترازی انرژی و بودجه گریبان تولیدکنندگان را گرفته و آن‌ها با مشکلات دیگری مانند تخصیص ارز و تامین مواد اولیه مواجه هستند، چگونه می‌توان جهش تولید را محقق کرد؟

بخش خصوصی برای رشد تولید همراه دولت است

یاریجانیان گفت: رفع تحریم‌ها زمان بر و پیچیده است، اما نباید از یاد ببریم که در بلندمدت چاره‌ای جز رفع تحریم‌ها نیست ضمن اینکه با وجود ناترازی‌های موجود در اقتصاد کشور، نمی‌توانیم انتظار رشد تولید و اقتصاد را داشته باشیم؛ تنها زمانی می‌توان رشد اقتصادی را تجربه کرد که دولت و بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف کنار یکدیگر باشند.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران افزود: اگرچه رفع تحریم‌ها به عوامل متعددی خارج از اختیارات بخش خصوصی، وابسته است، اما می‌توان رفع تحریم را مبتنی بر منافع ملی قرار داد؛ بخش خصوصی در سال‌های اخیر تلاش کرده راهکار‌هایی منطقی و کارشناسی شده را برای رفع تحریم‌ها ارائه کند، اما متاسفانه به این راه حل‌ها توجهی نشده است.
یاریجانیان بر لزوم همکاری دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی همواره همراه دولت و مجلس است تا در زمینه‌هایی که قانون گذاری و سیاست گذاری اصولی نیاز است، دولت را همراهی و خواسته‌های صنعت گران را مطالبه کند؛ اما دولت هر روز یک محدودیت و ممنوعیت جدیدی وضع می‌کند و به جای اینکه بخش خصوصی را به عنوان سرباز خط مقدم جنگ اقتصادی تجهیز و تقویت کند، او را خلع سلاح می‌کند و دستش را می‌بندند و به میدان می‌فرستد.

قیمت بالای مواد اولیه داخلی به تولید آسیب می‌زند

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران، بر اینکه تامین مواد اولیه یکی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان است، تاکید کرد.
یاریجانیان گفت: اگر صنایع برای خرید مواد اولیه از داخل یا خارج از کشور حق انتخاب داشته باشند، می‌توان برای شکل گیری رقابت میان صنعتگران امیدوار بود و حتی می‌توان در بازار‌های جهانی نیز رقابت کرد.
امیر توکلی رودی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در ادامه جلسه گفت: تصمیمات خلق الساعه به تولید ضربه می‌زند؛ تلاش ما در مجلس این است که صدای بخش خصوصی را بشنویم و به همین دلیل من در جلسات کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران حضور دارم تا دغدغه‌های فعالان این حوزه را بشنوم.
وی با اشاره به راه اندازی کمیته تسهیل و رفع موانع تولید در کمیسیون صنایع و معادن مجلس، این اقدام را نشان دهنده توجه به بخش صنعتی و لزوم سیاستگذاری مناسب در این حوزه دانست.

ناترازی برق؛ بزرگ‌ترین مشکل صنعتگران

در ادامه این نشست، سیدعلی صدری، نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، به مسئله قیمت گذاری دستوری و قطعی برق تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: برق بسیاری از شهرک‌های صنعتی و شرکت‌های تولیدی در تابستان قطع می‌شود و منابع شرکت‌ها نیز محدود است.
وی با اشاره به ضعف زیرساخت برق منطقه‌ای در استان تهران افزود: برای حل مشکلات برق، باید ابتدا برق منطقه‌ای بررسی و مشکلاتش برطرف شود؛ نمی‌توان صنعت را به دلیل نداشتن زیرساخت‌های مناسب و منابع کافی برای نوسازی و تعمیر دستگاه ها، تعطیل کرد.
در ادامه این نشست سایر فعالان نیز به طرح نظرات و دغدغه‌های خود پرداختند و در نهایت مقرر شد که رسیدگی به مسایل مطرح شده مانند نوسازی ماشین آلات صنعتی و حل مساله ارز صنایع پتروشیمی و فولاد از طریق تقویت ارتباطات و تعامل موثر کمیسیون با نمایندگان مجلس مورد پیگیری قرار گیرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا