اخباراخبار کاغذ و مقوا

مصوبه اخیر وزارت صمت صدای صنف تولید کاغذ را در آورد

صدمه جبران ناپذیر مصوبه اخیر وزارت صمت برای تولید کاغذ

به گزارش مرکز اطلاعات کاغذ ایران و به نقل از سپی، در حالیکه مصوبه اخیر وزرات صمت و انتشار فهرست ۷۵۰ کالای اولویت دار برای واردات بحث‌برانگیز شده است،‌ برخی فعالان حوزه کاغذ معتقدند که این مصوبه به حوزه تولید نیز آسیب‌رسان است و برخی کالاهایی اولویت‌دار برای واردات در داخل نیز تولید می‌شوند.

در روزهای اخیر یک مصوبه در وزارت صمت سر و صدای زیادی ایجاد کرده است،‌ مصوبه‌ای که بر اساس آن امکان ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی وزارت صمت تا اطلاع ثانوی ممنوع شد.
در مقابل، امکان اخذ ثبت سفارش جدید صرفاً برای واحدهای تولیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت که برنامه تولید سال 1403 خود را در بخش تجارت داخلی ثبت کرده باشند و این برنامه به تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و دفتر تخصصی مربوطه رسیده باشد، امکان پذیر خواهد بود. انتشار این مصوبه انتقادات بسیاری را روانه وزارت صمت کرد،‌ در میان منتقدان به این مصوبه، واردکنندگان کاغذ نیز به چشم می‌خورند،‌ به اعتقاد آن‌ها مصوبه اخیر نظم موجود در بازار کاغذ را که بیش از یکسال گذشته به دشواری ایجاد شده است،‌ بر هم خواهد زد و در برخی کالاهای ضروری از جمله کاغذ گلاسه و … که تماما وابسته به واردات هستیم،‌ کمبود خواهیم داشت.
پس از این انتقادات وزارت صمت دو روز پیش‌، اصلاحیه‌ای بر این مصوبه منتشر کرد که بر اساس آن در سامانه جامع تجارت فهرست 750 کد تعرفه‌ای که از نگاه متولیان این سامانه در تأمین کالاهای مورد نیاز کشور از اهمیت بیشتری برخوردار هستند را اعلام کرد تا واحدهای بازرگانی نسبت به این اولویت‌ها اقدام به واردات کالا کنند.
بر اساس این اصلاحیه،‌ امکان اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچون گذشته برقرار است ولیکن اولویت اول با 750 کد تعرفه‌ای است که در تأمین کالاهای مورد نیاز کشور از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. با انتشار این فهرست،‌ باز هم انتقاداتی نسبت به مواردی که ضروری تشخیص داده نشده‌اند،‌ از جمله کاغذ، مقوای اینوردبرد، کاغذ و مقوای گلاسه و بسیاری از انواع کاغذ وارد شده است. هم‌چنین در پاره‌ای موارد،‌ کاغذهایی ضروری تشخیص داده شده‌اند که در داخل تولید وجود دارد.

در عین حال،‌ با وجود این اصلاحیه برخی شنیده‌ها حاکی از این است که همچنان امکان ثبت سفارش برای شرکت‌های بازرگانی وجود ندارد و ادامه‌دار شدن روند فعلی حتی چرخ تولید کاغذ تحریر در کشور را نیز مختل خواهد کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا