به گزارش سپی و به نقل از صنایع سلولزی ایران، جمعی از ناشران در این جلسه دغدغههای مختلف خود را مطرح کردند و رفع این مشکلات را از عبدالحسین کلانتری خواستار شدند.
پیگیری اسناد بالادستی اتحادیه ناشران
نماینده ناشران تبریز یکی از فعالان حوزه نشر بود که در این نشست با اشاره به پیگیری اسناد بالادستی اتحادیه گفت:اولین خواسته ما از معاون جدید فرهنگی دنبال کردن این اسناد است. آقای جلالی افزود: تحول حکمرانی در عرصه فرهنگ یک امکان نیست یک ضرورت است. وی گفت: بهتر است جلسههای منظمی با حضور اعضای اتحادیه برگزار شود تا به این اسناد بهتر رسیدگی کنیم. نماینده ناشران تبریز برون سپاری، مشاوره و مشارکت را از الویتهای روند کار در اتحادیه ناشران دانست.
توسعه کتابخانههای عمومی
مدیر مسئول نشر دارالکتب اسلامی دیگر ناشری بود که به مسائل مرتبط با حوزه کتاب و نشر اشاره کرد و گفت: توسعه دادن کتابخانهها امری ضروری و جدی است. آقای آخوندی گفت: افزودن کتابهای ارزشمند به کتابخانههای عمومی از دیگر نکاتی است که باید مد نظر قرار بگیرد.
مبارزه با تکثیر و انتشار غیرقانونی کتابها
آقای عرفان پوردیگر ناشری بود که به موضوع تکثیر غیرقانونی کتابها اشاره کرد و گفت: مسئولیت تولید بیش از ۵۰ درصد کتابها برعهده ناشرانی است که در این نشست حاضر هستند.
این ناشر افزود: بزرگترین آفتی که امروز صنعت نشر را تهدید میکند سرقت ادبی است کتابهایی که امروزه در گوشه و کنار خیابانها با ۵۰ درصد تخفیف به فروش میرسد، نه ناشر مشخصی دارد و نه مترجم درستی، معاونت فرهنگی میتواند این معضل را برطرف کند.
آقای عرفانپور گفت: عرضه این کتابهای بی کیفیت هم ضرری برای تمام ناشران و هم خوانندگان کتاب است.
استفاده از عقل جمعی در تصمیم گیریها
شاهین ترکمن (مدیر مسئول نشر سیته) در این جلسه به اهمیت تصمیم گیریهای وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: طبق آمار ارائه شده، مطالعه یک جوان آلمانی در روز سه ساعت و مطالعه یک جوان ایرانی سه دقیقه است، این یعنی باید تصمیم درستی در حوزه کتاب و نشر گرفته شود.
وی افزود: تصمیم گیری شما بسیار مهم است و میتواند آینده را به یک نقطه روشن یا یک نقطه تاریک بکشاند.
مسئول نشر سیته گفت: تصمیم گیری در مورد موضوعات سخت نیازمند استفاده از عقل جمعی است تا نتیجه بهتری داشته باشد و تحول و تغییر خوبی را شاهد باشیم.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این نشست در سخنانی به پرسشهای ناشران پاسخ داد و تحول در حوزه نشر را مستلزم ترسیم افقهای جدید دانست.
عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت سیزدهم بوده است. وی ۲۸ مهر ۱۴۰۳ با حکم سیدعباس صالحی به عنوان معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد.